Wie zijn wij ??
Het huis Caldese
Omgeving
Fotoimpressie
Contact
Links
 
Weblog

Nederlands
English Language


Omgeving

Vanuit Caldese is Gubbio binnen een kwartier per auto bereikbaar. Gubbio is een middeleeuwse stad die als het ware tegen de berg, de Monte Ingino, ligt aangeplakt. Hier kunnen de boodschappen worden gedaan, er is een grote supermarkt en elke dinsdag een enorm grote markt. Restaurants, bars en terrassen zijn er volop en u kunt er voor een redelijke prijs heerlijk genieten van de Italiaanse keuken. In de stad is ook een ziekenhuis.

Ook in de wijdere omgeving zijn verschillende mooie steden te bezoeken. Op een afstand van ongeveer 45 km ligt Assisi, een prachtig gerestaureerde stad, beroemd als geboorteplaats van de heilige Franciscus, de man die met de dieren sprak en oprichter van een kloosterorde. Ook Perugia, de hoofdstad van Umbria, ligt op een kleine vijftig km afstand. Deze grandioze stad, waarvan het oude stadshart op een berg ligt, is een bezoek meer dan waard. De stad is beroemd om zijn internationale universiteit en de laat gotische Dom San Lorenzo, waar, zo wil het verhaal, de trouwring van Maria bewaard wordt. Elk jaar in juli wordt in Perugia het Umbria Jazz Festival gehouden

Umbertide en Citta de Castillo zijn ook bezoekwaardige steden in het noorden van Umbria. Het Lago di Trasimeno en Fano aan de Adriatische kust kunnen worden bezocht voor een dagje bad-en strandplezier. In het zuiden van Umbria liggen trotse steden als Todi, Spoletto, Orvietto ( beroemd om zijn wijnbouw ) en Terni. Zelfs Rome en Florence (beide op ongeveer 200 km afstand) zijn met een dagtocht te bezoeken.

Webdesign by Saarloos Systems